Restauranger på film

Today’s Special

Komedin Today’s Special handlar om kocken Samir (Asif Mandvi) som arbetar på en trendig restaurang på Manhattan i New York. Han drömmer sig ständigt bort till Frankrike och vill i hemlighet lära sig det franska kökets kokkonst. När han slutligen bestämmer sig för att göra slag i saken och säger upp sig tar livet en oväntad vändning.

Familjerestaurangen

Istället för att jaga sina drömmar i Paris får Samir plötsligt ta över den nötta och illa skötta gamla familjerestaurangen när hans pappa blir oväntat sjuk. Restaurangen heter Tandoori Palace och sysslar uteslutande med indisk mat. Kockarna som jobbar där är oinspirerade och okunniga och de enda gästerna är släktingar som äter gratis. Det hela ser mörkt ut tills Samir stöter på taxiföraren Akbar som visar sig vara en indisk gourmetkock. Nu får Samir lära sig allt om det indiska kökets läckerheter. Han hittar något som han verkligen brinner för.

Samtidigt konspirerar hans mamma och försöker få honom att välja en traditionell indisk flicka att gifta sig med och starta familj. Efter en uppfräschning av både meny och mat börjar allt vända för den lilla restaurangen, men då vill pappan plötsligt sälja. Hur ska detta sluta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard