Restaurangupplevelser i London

Klädkod på restaurang – hur ska man tänka?

Det råder ingen tvekan om att klädkoder har förvirrat människor i många år. Klädkoder är något som vanligtvis associeras med större tillställningar, t.ex. företagsevent, fester och bröllop, men även på restauranger kan klädkoder förekomma. Skillnaden mellan en klädkod på ett bröllop och på en restaurang är dock att restaurangklädkoderna kan vara svårare att tyda, medan man på ett bröllop oftast skriver ut vad som gäller i inbjudan.

Valet av restaurang har betydelse

Ska du gå på restaurang och vill säkerställa att du klär dig rätt för tillfället? Då är du inte ensam. Det är naturligtvis väldigt tråkigt om man har bokat bord och sedan inte får komma in, just för att man inte klätt sig enligt de rådande bestämmelser som finns. Även om klädkoden finns utskriven på restaurangens hemsida är det inte alltid så lätt att tyda den, men det finns andra knep som hjälper dig på vägen.

  • Vad är det för typ av restaurang?
  • Vilken tid på dygnet är det?

Genom att kolla in restaurangen i förväg är det enklare för dig att se hur gästerna klär sig. Om du inte har möjlighet att titta förbi restaurangen kan du med fördel titta på bilder i sociala medier eller på hemsidan som restaurangen har. Även tiden är som sagt av högsta vikt. Under lunch är det oftast mer acceptabelt med mer avslappnade kläder, medan middagar kräver lite mer uppklätt.

Avslappnat och välklätt till vardags

På en mer vardaglig restaurang finns det sällan några direkta klädkoder, men det innebär inte att du får komma in på restaurangen oavsett hur du är klädd. Valet av outfit är dock mer fritt, men du behöver fortfarande se till att du är hel och ren och att dina kläder inte kan vara stötande för någon annan. Det kan t.ex. vara sköna klänningar med somriga mönster eller varför inte en t-shirt och jeans. Valet är som sagt betydligt mer fritt, men att komma in i strandkläder är alltid ett “no no”!

Finare restaurang ställer högre krav

Ska du på en lite finare restaurang är kraven högre. Här rekommenderar vi att du lämnar jeansen hemma (svarta jeans brukar dock gå bra) och satsar på lite snyggare och mer skräddade byxor. Även här lämpar sig klänningar till kvinnor, men även en vacker blus och ett par fina kostymbyxor passar utmärkt. Du behöver naturligtvis inte komma i en prålig klänning eller en kostym, men kom ihåg att en snygg kavaj som sitter snyggt kan få de allra flesta outfits till högre höjder.

På en finare restaurang ska du inte bara tänka på kläderna på kroppen, utan även på skor och eventuell huvudbonad. Huvudbonader ska alltid plockas av när du kommer in på restaurangen, så skippa kepsen, baskern eller mössan! Här är det också vanligt att man undviker klassiska sneakers, sandaler och flip-flops. Välj ett par skor som är lite finare och som du känner dig bekväm med. Du behöver inte ha höga stiletter om du inte vill, ett par låga ballerina eller nättare stövlar är ett bra substitut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard