Stockholms bästa restauranger

Frantzén

2017 nyöppnades restaurang Frantzén i renoverade och betydligt större lokaler på Klara norra kyrkogata i Stockholm. Bakom initiativet står stjärnkocken och ägaren Björn Frantzén, riskkapitalisten Harald Mix och affärskvinnan Antonia Ax:son Johnson.

Michelinrestaurang

Redan året efter nyöppningen fick Frantzén sin tredje stjärna i Michelinguiden. Ingen annan svensk restaurang har hittills lyckats med denna bedrift. Befinner man sig i Stockholm kan det med andra ord vara en god idé att besöka detta populära matställe, inte minst för att få uppleva matlagning när den är som bäst. Besöket lär dock inte bli billigt. Enligt ryktet är detta nämligen Sveriges dyraste restaurang.

Generösa ytor och lyxig mat

Den tidigare restaurangen i Gamla stan stängde 2016 och hade endast 85 kvadratmeter till sitt förfogande. Nu har man bytt upp sig till hela 521 kvadratmeter i tre våningsplan, 23 matplatser och en tiorättersmeny för 3 000 kronor. Önskar man vin till maten finns ett paket med utvalda viner för 1 500 kronor.

Med så få stolar är man nästan garanterad god service och en helt makalös matupplevelse. En liten röd hiss tar besökarna upp till loungen där man kan inta en fördrink i bekväma soffor framför en liten brasa. Sedan går man en trappa ner till matsalen där man kan njuta av perfekta små anrättningar och fantastiskt vin. Efter maten kan man koppla av i loungen med kaffe och konfektyr. Utsikten över Klara kyrka med omgivningar är fantastisk. Medarbetare i köket är stjärnkockarna Marcus Jernmark och Victor Westerlind. Carl Frosterud är restaurangchef och Anna Rönngren är chefssommelier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard