Restaurangupplevelser i London

Så inreder du en restaurang

En restaurang med trivsam miljö och har en inredning som faller många i smaken är en stor och viktig del för att folk ska vilja komma till din restaurang. Det räcker inte med att ni serverar bra mat. Folk ska tycka att restaurangens miljö är trevlig och de ska vilja sitta där under en hel kväll. I det här inlägget har vi därför samlat tips på hur du kan tänka när du ska inreda en restaurang.

Välj ett tema

Om din restaurang fokuserar på mat från Mellanöstern kan det vara en bra idé att låta inredningen gå i samma tema. Du kan till exempel investera i snygga mattor som liknar klassiska arabiska mattor och hänga upp dem på väggarna eller låta dem pryda golven. När ni går efter ett visst tema på en restaurang får potentiella gäster en känsla om vilka ni är och vad ni har att erbjuda.

Less is more

Uttrycket less is more är verkligen något som kan appliceras på restaurangvärldens inredning. Att välja att inreda restaurangen med för mycket inredning och möbler kan bidra till att rummet känns överfullt och att det inte är lika lätt att röra sig mellan borden för servispersonalen. Välj istället att fokusera på inredning som gör det där lilla extra för att ge restaurangen ett lyft och bidrar till en trivsam känsla både för gäster och personal. Men tänk också på att inredningen inte heller ska kännas för karg och steril. Det gäller att hitta balansen mellan inredningen och ibland kan det ta tid att hitta den inredning som funkar bäst för er restaurang. Det är alltid viktigt med utrymme, men på en restaurang är det särskilt viktigt för att undvika olyckor. Många gör misstaget att köpa inredning och möbler innan de sett lokalen vilket gör att inredningen inte passar lokalen och det blir trängre än vad man hade tänkt sig. Därför är det viktigt att utgå från rummet och välja inredning och möbler därefter.

Belysning

Att välja rätt belysning till din restaurang är viktig för att få fram rätt känsla. Det finns flera olika sorters ljus som har olika funktioner. Över borden kan ni till exempel ha lampor med mer dämpat ljus och vid köket kan ni ha starkare lampor. Om ni ska ha levande ljus är det viktigt att någon i personalen alltid har koll så det inte händer en olycka.

Växter

Något som alltid bidrar till att ett rum ska bli mer atmosfäriskt är växter. Det finns många fina växter att välja bland som funkar bra i restaurangmiljö. En del restauranger har örter som används till matlagning som en del av inredningen.

Rätt möbler

När ni ska välja de möbler som ska användas till er restaurang är det viktigast att ni tänker på att möblerna ska hålla i ett antal år framåt och kommer att användas av många gäster. Välj möbler som tål slitage och är lätta att rengöra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard