Restaurangupplevelser i London

Bra produkter och råvaror är grunden för en bra restaurang

Grunden för all restaurangverksamhet, där det finns en ambition att servera god mat, är att man använder sig av förstklassiga produkter och råvaror. Det har inte någon betydelse om det är en Guide Michelin-restaurang i Paris med tre stjärnor eller ett kebabställe på en bakgata i Skövde – utan bra produkter är det inte möjligt att servera vällagad och välsmakande mat. Det finns inte några genvägar, det är inte möjligt att ersätta genuina smaker och naturlig konsistens med artificiella produkter.

Kampen om bra råvaror

Bra råvaror i form av till exempel kött, fisk samt frukt och grönt är en grundläggande förutsättning för ett bra restaurangkök. De främsta restaurangerna och dess kockar tävlar om att köpa sina råvaror från de bästa leverantörerna. Man ska dessutom ha klart för sig att leverantörerna levererar sina bästa råvaror till restaurangerna och inte till butiksdisken där vi gör våra veckoinköp. En restaurang som gör sina råvaruinköp på stormarknaden har därför betydligt sämre förutsättningar än sina konkurrenter att kunna servera god mat. Ser du en lokal restauratör göra sina inköp av råvaror på den lokala stormarknaden är det inte ett bra tecken, och du ska kanske välja ett annat ställe för nästa restaurangbesök.

Allt som finns i köket måste hålla en hög kvalitet

Det är inte endast råvarorna som måste vara av yppersta kvalitet, det är viktigt att allt som finns i köket är av hög kvalitet. En italiensk pastarestaurang kan till exempel inte nöja sig med en lokal torrpasta från stormarknaden. En pastarestaurang som lagar genuin italiensk mat använder sig uteslutande av Barillas https://www.barilla.com/sv-se olika produkter. Då kan kreatörerna i köket vara säkra på att det som placeras på tallriken kommer att ha den där typiskt italienska smaken och konsistensen.

Det är även viktigt att man använder sig av produkter från den region där recepten kommer från. Består menyn av italienska maträtter ska produkterna och råvarorna i möjligaste mån komma från Italien, och serveras det tapas ska de komma ifrån Spanien. Det är helt enkelt inte möjligt att kopiera århundraden av traditioner och yrkeskunnande som finns i dessa regioner. Originalet smakar alltid bättre än kopian, hur välgjord den än må vara.

Kvalitet lönar sig

Det är självfallet som så att köksprodukter av en hög kvalitet kostar mer än köksprodukter av en lägre kvalitet. Skillnaden är dock marginell och framförallt är gästerna beredda att betala för god och vällagad mat. Det är få restauranger som har överlevt någon längre tid genom att sänka priserna. Däremot finns det ett otal exempel på restauranger som har gjort succé genom att börja använda sig av råvaror och produkter av hög kvalitet i sin matlagning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard