Restauranger på film

No Reservations

Det finns en hel del filmer där både kockar och restauranger spelar en avgörande roll för handlingen. Inte minst kan restaurangen utgöra intressant rekvisita och vara föremål för alla möjliga olika sorters scener och filmgenrer. Filmen No Reservations från 2007 är en romantisk komedi som handlar om en stjärnkock som har förlorat kontakten med sina känslor.

Kärlek på menyn

I den svenska översättningen fick den amerikanska filmen ovanstående passande titel. Catherine Zeta-Jones spelar huvudrollen som kökschefen Kate Armstrong på den trendiga innekrogen 22 Bleecker Street Restaurant på Manhattan. Hon styr köket med järnhand och är ett välkoordinerat kontrollfreak. Tyvärr gäller detta inte bara arbetet på restaurangen utan Kate styr sitt privatliv likadant. Hon har varken tid eller lust att dejta.

Livet har dock beslutat sig för att vända upp och ner på Kates välordnade och inrutade liv. När hennes syster oväntat går bort i en bilolycka måste hon ta hand om sin lilla systerdotter Zoe (Abigail Breslin). Zoe är inte ett dugg intresserad av Kates invecklade matlagning och föredrar fiskpinnar framför vaktel i tryffelsås.

Samtidigt oroar sig Kates chef Paula (Patricia Clarkson) över sin kökschefs hälsa och anställer en extra kock som ska lätta arbetsbördan. Nick Palmer (Aaron Eckhart) är en duktig och talangfull kock men han arbetar på ett helt annat sätt. Han lyssnar på operamusik när han lagar mat, skojar med de anställda och ändrar atmosfären på restaurangen fundamentalt. Kaoset påverkar Kate negativt och hon känner sig hotad. Samtidigt har Nick och Zoe fått en speciell och nära relation. Innan Kate vet ordet av har hon börjat falla för den nye kocken. Kanske finns det ett liv utanför köket trots allt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard