Stockholms bästa restauranger

Le Rouge

Ett besök på Le Rouge i Gamla Stan är ett måste. Restaurangen ägs av Bockholmengruppen och serverar europeisk mat sedan 2015.

Lyxigt glädjehus

Inredningen påminner om ett blomstrande parisiskt glädjehus i början av 1900-talet. Möjligen är hela interiören en hyllning till Moulin Rouge. De välvda källarväggarna är täckta av rödfärgade sammetsdraperier, mjuka ljuslyktor och pompös renässanskonst med guldramar i taket. Atmosfären är helt unik och mycket trivsam. Restaurangen kan med fördel besökas enbart för att uppleva omgivningen som av många beskrivs som både burlesk, ombonad och mysig. Mjuka röda sammetssoffor, eleganta bord och vita matrumsstolar förstärker den parisiska miljön utan att överdriva.

Lax, entrecote och grönaker

Hela menyn utgår från ovanstående råvaror och man får fritt komponera sin egen rätt från de tillval som finns tillgängliga om man vill. Det finns gott om grönsaker och såser att utforska. Råvarorna väljs ut med tanke på god djurhållning och med hänsyn till miljön. Restaurangen har också en uppskattad vinmeny. Priset är överkomligt för de flesta och bränner inga större hål i plånboken. Hit kan man söka sig för restaurangupplevelsen och för att äta en bit god mat mitt i centrala Stockholm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard