Restaurangupplevelser i London

Bob Bob Ricard

Restaurangen Bob Bob Ricard, på Upper James Street i Soho, bjuder verkligen på en unik upplevelse. Här är det inte bara god service och lyxig mat som gäller utan även en fantastisk interiör. Upphovsmän och ägare heter Leonid Shutov och Richard Howarth. Det lustiga namnet anspelar på Leonids smeknamn Bob och eftersom han bidrog med två tredjedelar av investeringen fick hans namn vara med två gånger. Restaurangen öppnade 2008.

Glamorös atmosfär

Inredningen är lyxig, glamorös och excentrisk. Inredningsarkitekten David Collins ligger bakom den exklusiva dekoren som avsiktligt påminner om en edvardiansk tågvagn. Tillsammans med ägaren och ryssen Leonid Shutov har man hämtat inspiration från den legendariska Orientexpressen. Inredningen har en klassisk och romantisk touch med skinande mässing, guld och marmor. Små undanskymda bås för intima middagar samsas med större bordsplaceringar i den röda eller blåa salongen. Det finns även en privat salong för enskilda bjudningar. Vid varje bord finns en knapp med orden “press for champagne”. Det kostar en slant att besöka den här restaurangen men upplevelsen när man går in genom dörrarna kan närmast beskrivas som att förflyttas till en annan tid.

Lyxig meny.

Menyn matchar både interiör och atmosfär. Här samsas det ryska och brittiska köket. Vad man än väljer är det vällagat, gott, lyxigt och spännande. Vad sägs till exempel om Chicken Kiev, Beef Wellington eller äkta rysk kaviar? Det hela kan naturligtvis kombineras med utsökta viner, rysk vodka och en himmelsk chokladfondant till dessert.

Omdömen

Restaurangen har fått minst sagt blandad kritik. Diverse matkännare och kulinariska experter har kritiserat inredningen och bland annat kallat den förvirrad, svulstig och löjlig. En del menar att det är en olycklig förening av en amerikansk diner och överdådig tågbistro med usel service. Menyn klassas som medelmåttig. Bob Bob Ricard vann dock tidningen Time Out Magazine’s “Best New Design” 2009 samt Wallpaper Magazines “Global Design Award” samma år. Här listas utsökt finish, teatralisk inredning, blank mässing och en fantastisk interiör som en positiv upplevelse som ger restaurangen en helt unik identitet. En restaurang av det här slaget får nog helt enkelt leva med delade meningar. Hit ska man söka sig om man letar efter en annorlunda upplevelse. Det finns gott om andra matställen att välja bland om det enbart är menyn man är intresserad av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard