Restaurangupplevelser i London

Inred restaurangen efter årstiden

Att driva restaurang kan vara en utmaning, men har man gjort det i många år kanske det blir mer som en vana. Man kanske har svårt att hitta på nya saker som kan göra det roligt för gästerna att fortsätta komma. Om man driver en restaurang som har öppet året om då finns det ju en fördel med att kanske dekorera och utforma menyn utifrån årstiderna. Först och främst kan det handla om att vissa råvaror är enklare att få tag på under vissa säsonger, och sedan finns det ju högtider som kan tillåta särskild dekoration andra stunder på året. I det här inlägget kanske du finner lite inspiration.

Våren

Om man har en uteservering då behöver man kanske inte göra mycket annat än att öppna upp den på våren när solen börjar titta fram och dagarna blir varmare. Man kan utöver det bjuda på särskilda rätter och ha Påskdukning under påsken, det är i april även om datum kan variera. Kanske ska du hänga in lite påskris, pynta med fjädrar och varför inte ställa fram påskgodis till barnen? Vanligtvis så är det ju under påsken som man börjar året med de typiskt svenska rätterna, som ett påskbord.

Sommaren

På sommaren kanske finns det kanske inte någon annan högtid än midsommar, men det är ju även en av de bästa. Då finns det många fina blommor som man kan plocka och ställa på borden. Vill man så kan man köra den typiska midsommar-menyn, och den är ju väldigt lik både påskbordet och julbordet. De är identiska skulle man kunna säga, men några få undantag. På sommaren brukar man även kunna få tag på väldigt god fisk och skaldjur.

Hösten

På hösten vill folk gärna sitta inne igen och äta goda, mustiga grytor. Se till att mysfaktorn är på högsta nivån inne på restaurangen. Finns det en öppen brasa så kanske den ska tändas? Och små levande ljus på varje bord kan vara trevligt. Högtider som Halloween är kanske mer för barnen, men något lite kusligt kan man alltid inreda med när det väl är dags för allhelgonahelge. Tänk på att det inte behöver överdrivas såklart!

Vintern

På vintern kan det börja bli mycket jobb igen eftersom det då vankas julbord. Alla ska äta julbord med familjer, vänner, jobbet och andra mer eller mindre nära. Se till att vara förberedd med extra personal så att ni hinner med att servera alla gästerna. Kom också ihåg hur viktigt det är med hygienen. Man vill inte att någon ska bli magsjuk efter ett besök på restaurangen. Det gäller att man hela tiden har koll så att maten håller rätt temperatur och sedan självklart att det inte står framme för länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard