Restaurangupplevelser i London

Sketch

Världens kanske vackraste restaurang heter Sketch och ligger i Mayfair. Här serveras mat ur det klassiska franska köket sedan starten 2003. Ägaren heter Mourad Mazouz och restaurangen innehar 2 Michelinstjärnor. Här huserar den prisbelönte kocken Pierre Gagnaire.

Magiska miljöer

Sketch liknar inget annat och är unik i sitt slag med fantasifulla miljöer och inbjudande atmosfär. Här hittar man fyra helt olika matsalar som på sitt eget sätt skapar magi. Inte minst bjuder de futuristiska toaletterna på en oväntad överraskning. Här finns nämligen ett dussin jättelika ägg som dock är fullt fungerande men härligt annorlunda toalettbås.

Skogsgläntan

I “The Glade” intar man den lyxiga maten i en förtrollad skog. Väggarna består av dekorerade sagoträd i sammet och guld. En fluffig matta utgör skogsgolv och i taket finns reflekterande speglar. Exklusiva purpurfärgade och sammetsblå matsalsstolar samsas med små nätta glasbord. På borden finns vildblommor i glasvaser. Det är en magisk upplevelse att äta i den här omgivningen. Här kan man njuta av frukost, luncher, middagar och stillsamma kvällsdrinkar. Det finns också ett självspelande piano som underhåller matgästerna.

Galleriet

I “The Gallery” är väggar, tak, golv och inredning rosa. De fantasifulla stolarna liknar rosa bakverk och konst av David Shrigley täcker en del av väggen som ett noggrant och symmetriskt konstkakel. Här kan man inta både afternoon tea och trerättersmiddag. Atmosfären andas lugn och harmoni.

Föreläsningsrummet

“The Lecture Room” omges av en känsla av formell stil och klass. Här kan man inta lyxiga middagar i bekväma sammetsfåtöljer. Väggarna liknar en välmatchad nåldyna med symmetriska silverpärlor i perfekta rader. Det finns ett ljus i denna matsal som påminner om en varm och välkomnande solnedgång.

Salongen

I “The Parlour” kan man njuta av frukost, luncher och middagar i en salongsliknande miljö med små sittgrupper, röda sammetsgardiner och gulddetaljer. På kvällen dämpas ljusen och man serverar drinkar till livemusik till långt efter midnatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard