Restauranger på film

Mystic Pizza

Det finns en del filmer som är så pass bra att de helt enkelt blir kultförklarade. Filmen Mystic Pizza från 1988 kan sälla sig till skaran. Den romantiska dramakomedin handlar om tre tjejer och deras tidiga upplevelser av förhållanden och kärlek. Allt utspelar sig på den lokala pizzerian där de jobbar extra som servitriser för att starta sina respektive liv och karriärer.

Olika personligheter

Det här är en film om systerskap och att växa upp tillsammans där pizzerian i den lilla staden Mystic i Connecticut är skådeplats för Daisy (Julia Roberts), Kat (Annabeth Gish) och Jojos (Lily Taylor) förtroliga samtal om kärlek och diverse bekymmer. Daisy och Kat är systrar men förutom släktskapet är de som natt och dag. Daisy är rastlös, bryr sig inte så mycket om att läsa vidare och vill mest hitta ett sätt att komma ifrån den lilla fiskebyn. Kat är däremot väldigt ambitiös och studerar astronomi. Hon har redan blivit antagen till Yale. Jojo är vän till de båda systrarna och har sina egna bekymmer och en hel del problem med fästmannen.

Romantiska förvecklingar

Kat jobbar även extra som barnvakt, men blir förförd av barnens far mr Tim Travis (William R. Moses) som dessutom är gift. Hon kan inte ta sig ur den passionerade affären och låter sig föras bakom ljuset. Tim tänker inte alls lämna sin fru eller förstöra varken sitt anseende eller sitt bekväma liv.

Daisy träffar den rike unge mannen Charles Gordon Windsor Jr (Adam Storke) på en utekväll. De inleder en kärlekshistoria men får problem vid en familjemiddag där Charles rika släktingar råkar förolämpa Daisy och det faktum att hon har portugisiskt ursprung. Daisy är övertygad om att han bara ville trotsa sina föräldrar genom att dejta henne.

Samtidigt kommer den lilla pizzerians rykte att få en rejäl skjuts framåt när en vass matkritiker gör ett oväntat besök. Mystic Pizza får ett lysande betyg och bokningarna börjar rulla in. Allt ordnar upp sig för de unga kvinnorna som slutligen är mogna nog att ordna upp sina kärleksliv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard