Återvinning och produktivitet
Inom restaurangbranschen är det nödvändigt att jobba så kostnadseffektivt som möjligt. Några liter överbliven soppa från middagen kan nästa dag bli en sås. Men då måste man tillföra maizena så att den tjocknar. En kock har ofta en dubbelfunktion. Varmkökskocken som gjort middagen står plötsligt och gör panna cotta till desserten. Senare fyller hon i beställningslistan för morgondagen och tar kontakt med leverantören. I ett kök kastar man inte något. Överblivna köttbitar blir pyttipanna. Den ugnsbakade fisken hamnar i fisksoppan nästa dag.
Ett hemligt recept
Arraksbollen som finns i alla bagerier är ett resultat av denna uppfinningsrikedom. Egentligen är det söndersmulade småkakor och överblivna sockerkakor som blivit över. Sedan blandas degen ihop med kakao, florsocker och arraksrom. Så det är inte förvånande att smaken på bollen inte är identisk från dag till dag. Det beror på vilka ingredienser som fanns tillgängliga på morgonen. Smaken av rom är dock densamma.
Vi får bättre och bättre levnadsstandard tack vare produktivitetsökningar som sker i alla delar av samhället. Ett bra badrum är en viktig uppmuntran för den som anstränger sig hårt på jobbet. Rörfokus.se har ett stort urval av allt från badrumsmöbler till blandare. Vore inte ett
By clara
Fantastiska restauranger i USA
DU KANSKE OCKSÅ GILLAR
The Ledbury
oktober 24, 2019
Couscous
januari 10, 2020
Bra produkter och råvaror är grunden för en bra restaurang
juni 3, 2021